VOORDELEN VAN EEN VERTICALE MUIS

VOORDELEN VAN EEN VERTICALE MUIS


In 2002 kwam Evoluent als eerste met de verticale muis op de markt. Vanaf dat moment werden steeds weer nieuwe inzichten toegepast. Het resultaat van deze aanpassingen is de 4e generatie Evoluent verticale muis.
De verticale Evoluent muis staat bekend voor hun ergonomische ontwerp. Bovendien worden ze geprezen om de eenvoud in gebruik en het prachtige design.

Evoluent is erg zeker van de kwaliteit die ze leveren. Daarom bieden ze wel twee jaar garantie op hun producten!

 

De verticale muis is zowel rechtshandig als linkshandig te koop. Ga naar het overzicht van alle producten.Wat is de 'handshake-greep'?


De Evoluent muis lijkt op de traditionele muis. Maar dan wel een kwart slag gedraaid. De knoppen worden met dezelfde vingers gebruikt als bij de gewone muis. Hierdoor voelt deze verticale muis ook zo natuurlijk aan. De tijd om te wennen aan uw nieuwe muis is daarom zeer kort.

Evoluent is de uitvinder van de zogenaamde ‘handshake-greep’. De vorm van de muis zorgt ervoor dat uw onderarm en pols in een natuurlijke houding rust.

 

Alsof u een handdruk geeft

De botten in de onderarm en pols hoeven niet te draaien om de muis te gebruiken. Dit gebeurt wel bij een traditionele muis. De verticale houding is van nature de meest ontspannen houding voor de hand. Daardoor is de spierspanning ook minder. En juist die spierspanning kan klachten aan schouders, arm of pols veroorzaken!

Voor het hoogst haalbare effect dient u deze verticale muis binnen de ‘comfort zone’ van uw lichaam te gebruiken.


Wat is mijn persoonlijke ‘comfort zone’?Ergonomie: werk ook met uw verticale muis binnen de breedte  van uw schouders: uw persoonlijke comfort zone.

Blijf met uw verticale muis binnen uw persoonlijke comfort zone om klachten te voorkomen!

Elk mens heeft zijn of haar persoonlijke lichaamsbreedte. U meet deze aan de breedte van uw schouders.
Houd uw armen recht voor u uit zodat ze niet buiten de breedte van uw schouders uit steken. Uw persoonlijke comfort zone is de ruimte binnen uw armen is. Daarom is deze dus bij ieder mens anders.

Om ergonomisch te werken, zorgt u ervoor dat de belangrijkste middelen die u regelmatig gebruikt, binnen de breedte van uw schouders geplaatst zijn.

Blijft u binnen uw comfort zone werken, dan blijft uw arm het meest ontspannen. Bovendien hoeft u niet (ongemerkt) uw pols te draaien om bij de muis te kunnen.

Lukt het niet om én toetsenbord én muis binnen uw comfort zone naast elkaar te plaatsen? Kies dan voor een compact toetsenbord! Gebruik daarnaast een apart numeriek deel als u dit toch niet zo vaak gebruikt. Zo blijven uw pols en arm in een comfortabele, neutrale positie.