Advies

Advies

Ergonomie helpt u om prettiger te werken. Ook bij computerwerk. En het helpt weer om de kans op RSI klachten te verkleinen. De verticale muizen van Evoluent spelen perfect in op dit principe. Daarom geven we u hieronder een handleiding voor de Evoluent muis. 

Een verticale muis beperkt de hoeveelheid herhalende bewegingen vanuit arm en pols. Hierdoor wordt de spanning in de spieren (die je vaak pas aan het eind van de dag ervaart) verminderd.

Belangrijk hierbij is om de basishouding te optimaliseren. Hierin zit of staat u tenslotte een groot deel van uw tijd.
Met deze tips haalt u het beste resultaat uit het gebruik van de muis.

Kies een passende muis

Deze vraag krijgen we regelmatig. Bij het kiezen van de muis, zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Uw muis moet voor het beste comfort, wel bij u passen.
Welke werkzaamheden gaat u voornamelijk met de muis verrichten. Heeft u soms last van (beginnende) muisklachten? Wat is de maat van uw handen?

In deze pdf hebben we alle muizen van Evoluent voor u op een rijtje gezet. Zodat u de juiste muis kunt kiezen.

Handleiding voor de Evoluent muis

Doe meer met mindermuisbewegingen

De verticale muizen van Evoluent zijn ontworpen volgens het principe van de handgreep-houding.
Deze houding zorgt ervoor dat uw hand optimaal ondersteund wordt. Uw bovenarm, pols en hand blijven zo veel mogelijk in de meest natuurlijke houding. Hierdoor worden gewrichten en spieren niet gedraaid en voelt uw minder spanning.

In deze handleiding voor de Evoluent muis vindt u een aantal praktische tips.

+ Het is de bedoeling dat de maat van de muis precies aansluit op de maat van uw hand. Als de muis te groot of te klein is, dan kunt u (onbewust) te veel gaan knijpen om voldoende grip te houden.
+ Laat u dus vóór aanschaf adviseren over de juiste maat. Hier ziet u hoe u uw hand opmeet.
+ Leg uw vingertoppen op de knoppen. De speciale inkeping voor de duim zorgt ervoor dat u ook uw duim voldoende ondersteuning krijgt.
+ De knoppen kunnen bij de meeste modellen individueel geprogrammeerd worden. Dus kies hierbij de functies die voor u het beste werken.
+ Laat de zijkant van uw hand op het werkblad rusten. Als u de juiste maat heeft gekozen, dan is een polssteun niet nodig.
+ Een gladde kunststof muismat geleidt de muis soepeler. De aanwijzer reageert hierdoor beter en accurater op minimale bewegingen.
+ Bewegingen met de muis doet u vanuit de arm. Het is de bedoeling dat de pols hierbij in lijn met de arm blijft en niet naar binnen of naar buiten draait. U stuurt dus met uw volledige arm en niet met uw pols.
+ Houd uw armen zo dicht mogelijk bij uw lichaam. Zit het toetsenbord in de weg om uw muis recht voor u te kunnen plaatsen? Gebruik dan een smaller, ergonomisch toetsenbord. Eventueel met een apart numeriek deel.

Een ontspannen werkplek

Een goede muis is natuurlijk belangrijk voor een ergonomisch (thuis)werkplek. Maar een ontspannen houding van de rest van het lichaam is minstens zo belangrijk.

+ Probeer zo dicht mogelijk bij uw werkblad te zitten of staan. Zo hoeft u niet te ver te reiken naar muis en toetsenbord. Uw schouders kunnen ontspannen naar beneden hangen.
Let hierbij ook op de plaatsing van uw toetsenbord en muis. Haal deze dichterbij als dat nodig is. Heeft u hierdoor niet genoeg ruimte over om uw papieren kwijt te kunnen? Denk dan eens aan een documenthouder.
+ Zorg ervoor dat uw stoel- en bureauhoogte aangepast zijn aan uw postuur. Uw onderarmen dienen zo veel mogelijk horizontaal te liggen en op gelijke hoogte met het bureaublad.
Ook dit voorkomt opgetrokken en gespannen schouders.
Als uw armsteunen te laag staan, dan wordt u gedwongen uw handen omhoog te tillen om op het bureaublad te komen.
+ Werkt u met een laptop? Gebruik dan en los toetsenbord en muis!
U kunt het beeldscherm dan op ooghoogte plaatsen. Hierdoor kunt u uw hoofd en nek ook recht houden.

Met deze handleiding vol handige tips haal je et optimale uit je Evoluent verticale muis

Op de website van Ergo2go kunt u een mooie collectie aan laptopsteunen en compacte toetsenborden vinden.

Heeft u na het doornemen van deze handleiding voor de Evoluent muis nog vragen? Aarzel dan niet en stuur een e-mail naar info@evoluent.nl. Onze adviseurs helpen u graag verder met uw ergonomische werkplek.