RSI

In de moderne wereld van langdurig computergebruik zijn muisarm-gerelateerde klachten zoals RSI en KANS helaas een veelvoorkomend probleem geworden. Gelukkig zijn er diverse methoden om deze klachten te behandelen en te voorkomen. Een bijzonder effectief hulpmiddel dat steeds meer aandacht krijgt, is de verticale Evoluent muis. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je muisarm-gerelateerde klachten kunt behandelen en hoe het gebruik van een verticale Evoluent muis kan bijdragen aan dit proces.

RSI staat voor Repetitive Strain Injuries. Een betere term voor dezelfde verzameling klachten, is KANS (Klachten aan Nek en schouders) of CRD (Computer Related Disorders). In de volksmond worden dit soort klachten aan de arm en elleboog ook wel eens een tennisarm genoemd.

De oorzaken van RSI:

Muisarm-gerelateerde klachten, zoals carpaal tunnelsyndroom en RSI (Repetitive Strain Injury), ontstaan vaak door langdurig gebruik van traditionele horizontale muizen. De repetitieve bewegingen en onnatuurlijke handposities kunnen leiden tot pijn, gevoelloosheid en beperkte bewegingsvrijheid in de hand, pols en onderarm.

Stappen om muisarm-gerelateerde klachten te behandelen:

Rust en Herstel:

Geef je handen, polsen en onderarmen voldoende rust om ontstekingen te verminderen en het genezingsproces te bevorderen.

Ergonomische Aanpassingen:

Pas je werkplek aan met ergonomische hulpmiddelen, zoals een ergonomische stoel, bureau en toetsenbord, om onnodige druk op je handen en armen te vermijden.

Stretchoefeningen:

Voer regelmatig strechtoefeningen uit om de flexibiliteit en doorbloeding te verbeteren. Focus op oefeningen die specifiek gericht zijn op de handen, polsen en onderarmen.

Ijs- en Warmtetherapie:

Afwisselend ijs en warmte toepassen kan ontstekingen verminderen en spieren ontspannen.

Pijnbestrijding:

Pijnstillers en ontstekingsremmers van de apotheek kunnen tijdelijke verlichting bieden.

De Rol van Verticale Evoluent Muizen:

Een cruciale stap in het behandelen van muisarm-gerelateerde klachten is het aanpassen van je computermuis. Hier komt de verticale Evoluent muis om de hoek kijken. Deze muis is ontworpen om de natuurlijke hand- en armpositie te ondersteunen, waardoor de spanning op de pols en onderarm aanzienlijk wordt verminderd. Door een verticale muis te gebruiken, wordt de beweging van de onderarm en pols in een meer neutrale positie gebracht, wat kan bijdragen aan het verminderen van klachten en het voorkomen van verdere schade.

Hoe draagt de verticale Evoluent muis bij aan het behandelproces?

Neutrale Handpositie:

De verticale vorm van de Evoluent muis zorgt voor een natuurlijke houding van de hand, waardoor de druk op de pols en onderarm wordt verminderd.

Minder Repetitieve Bewegingen:

De ergonomische knoppenindeling van de muis minimaliseert het aantal repetitieve bewegingen dat nodig is om taken uit te voeren.

Aanpasbare Ergonomie:

Veel Evoluent modellen zijn aanpasbaar en op maat verkrijgbaar aan de hand van de gebruiker, zodat de muis perfect past bij de individuele behoeften en voorkeuren.

Preventie van Toekomstige Klachten:

Door de juiste handhouding te bevorderen, helpt een verticale muis niet alleen bij de behandeling van bestaande klachten, maar kan het ook helpen voorkomen dat deze klachten in de toekomst terugkeren.

Kun iets doen aan RSI?

Muisarm-gerelateerde klachten kunnen serieus ongemak veroorzaken, maar met de juiste behandeling en preventieve maatregelen kun je herstel bevorderen en toekomstige klachten voorkomen. Een verticale Evoluent muis kan een waardevol instrument zijn in dit proces, omdat het ergonomisch design en de ondersteunende eigenschappen aanzienlijk kunnen bijdragen aan het verminderen van spanning en pijn in handen, polsen en onderarmen. Overweeg de overstap naar een verticale muis en ervaar zelf de positieve impact op je gezondheid en welzijn tijdens langdurig computergebruik.

Gezond blijven in het digitale tijdperk
10 tips om RSI te voorkomen:

+ Repetitive Strain Injury (RSI) is een veelvoorkomende kwaal in de digitale wereld waarin we leven. Of je nu fulltime op kantoor werkt of flexibel vanuit huis, het is essentieel om jezelf te beschermen tegen deze belastende aandoening. Hier zijn 10 tips die je helpen RSI op afstand te houden:

+ Ergonomisch Werkstation: Investeer in een ergonomisch bureau, stoel, en randapparatuur. Ze zijn speciaal ontworpen om je lichaam te ondersteunen en een correcte houding te bevorderen.

+ Pauzes zijn cruciaal: Gebruik apps of timers om je eraan te herinneren regelmatig een korte pauze te nemen. Even opstaan en rondlopen kan al veel verschil maken.

+ Varieer Je taken: Wissel regelmatig van taak om te voorkomen dat dezelfde spiergroepen constant onder spanning staan.

+ Blijf bewegen: Doe korte stretchoefeningen gedurende de dag om je spieren soepel te houden. Draai met je polsen, strek je vingers en roteer je schouders.

+ Oog voor ergonomie: Stel je monitor op ooghoogte in en zorg dat je toetsenbord en muis binnen handbereik zijn om onnodige belasting te voorkomen.

+ Houding is alles: Zorg voor een rechte rug, voeten plat op de grond, en ellebogen in een hoek van ongeveer 90 graden.

+ Juiste muisgreep: Kies voor een ergonomische muis die past bij de grootte van je hand en houd deze in een neutrale positie.

+ Toetsenbord: Gebruik een extern toetsenbord als je op een laptop werkt en overweeg een ergonomisch toetsenbord voor extra comfort.

+ Zorg voor goed licht: Goede verlichting vermindert de belasting van je ogen en verkleint de kans op vermoeidheid en bijbehorende spanning.

+ Blijf geïnformeerd: De technologie en inzichten rondom RSI en ergonomie blijven zich ontwikkelen. Blijf op de hoogte van de nieuwste tips en tools om gezond te blijven werken.

RSI is te voorkomen!

Heeft u wel eens een zwaar gevoel in uw hand of arm of soms tintelingen in uw vingers? Wees er dan snel bij en neem regelmatig rustmomenten om een goede doorbloeding van de spieren weer te herstellen. Schud even met uw handen en haal uw hand van het toetsenbord of de muis af als u deze even niet gebruikt. Worden de klachten, ondanks oefeningen en de juiste aanpassingen van uw werkplek, erger, wacht dan niet te lang en zoek professionele hulp!

Als beginnende klachten niet direct aangepakt worden en u uw (werk)houding niet verbetert, kunnen deze klachten chronisch worden! Een mooi hulpmiddel om uw werkplek meer ergonomisch in te richten, is de verticale muis van Evoluent. De ‘handshake’ greep van onze muizen voorkomt dat de arm continu in een gedraaide houding wordt geplaatst. In plaats daarvan zorgt de Evoluent muis voor een meer ontspannen arm, pols en hand. De muizen van Evoluent zijn verkrijgbaar in diverse maten en uitvoeringen waardoor u altijd een muis kunt vinden die precies bij u past.

Bekijk de muizen van Evoluent

RSI is te voorkomen met de juiste armpositie.

Hoe draagt de verticale Evoluent muis bij aan het behandelproces?